kindergallery.gr the Blog


Καλωσορίσατε στο blog του kindergallery.gr

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μπείτε στον Κόσμο του MurphyX!!!

Καιρό τώρα ψάχναμε ένα παιχνίδι για μεγάλα παιδιά!!! Ένα ιδιαίτερο επιτραπέζιο που να ψυχαγωγεί αλλά και παράλληλα να έχει νόημα για τα παιδιά!!!
Όταν βρήκαμε το MurphyX, σκεφτήκαμε 'αυτό είναι!' και σήμερα με μεγάλη χαρά σας το παρουσιάζουμε!!!

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ MURPHYX!!!

To MURPHYX είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με νούμερα για παιδιά από 8 ετών+, που βελτιώνει τις δεξιότητες στα μαθηματικά καθώς και την διανοητική ευκινησία, από τον πρώτο κιόλας γύρο!

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τονώσει την δεξιότητα των παιδιών και όχι μόνο, στους υπολογισμούς, τη μνήμη και την ευκινησία με έναν ευχάριστο, διασκεδαστικό και ανταγωνιστικό τρόπο!

Το MURPHYX είναι διαθέσιμο από σήμερα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο www.kindergallery.gr! Σε δύο εκδόσεις LIME -μεγάλη συσκευασία σε πράσινο χρώμα για 1-5 παίκτες και σε TRAVEL-μικρότερη συσκευασία για να το έχετε μαζί σας στις εκδρομές, σε μαύρο χρώμα για 1-6 παίκτες .

To MURPHYX είναι ένα βραβευμένο, Ισπανικό παιχνίδι, άριστης ποιότητας, βασισμένο στη μέθοδο του 9! Εσείς γνωρίζετε ότι 9=0? Ας λύσουμε το μυστήριο...

Η μέθοδος του 9 είναι ένας πολύ γρήγορος τρόπος να επαληθεύουμε αριθμητικές πράξεις!

Μόλις ολοκληρώσουμε μια πράξη, για να ελέγξουμε αν είναι σωστό το αποτέλεσμα, υπολογίζουμε με τον παρακάτω τρόπο:

Πράξη: 21X38 = 798

Επαλήθευση: 2+1=3 , 3+8=11=1+1=2, 3X2=6

7+9+8=24=2+4=6 ΣΩΣΤΟ!

Αν έχουμε ένα μεγάλο αριθμό και θέλουμε να τον μειώσουμε σε ένα νούμερο, μπορούμε να το κάνουμε γρηγορότερα αν χρησιμοποιήσουμε την ισότητα 9=0:

4 + 5 + 3 + 6 + 7 + 2 + 3 + 5 = 35 = 3 + 5 = 8

Αν χρησιμοποιήσουμε το 9=0, θα υπολογίσουμε γρηγορότερα το αποτέλεσμα:

4 + 5 =9 = 0 , 6 + 3 =9 =0, 7 + 2= 9=0, μας έμεινε μόνο το 3 + 5 = 8 !!! ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!!!

Σαν γενικός κανόνας, όταν έχουμε ένα μεγάλο αριθμό και θέλουμε να τον κατεβάσουμε σε ένα μόνο ψηφίο, ψάχνουμε για αριθμούς που αθροίσουν στο 9 ή στα πολλαπλάσια του (π.χ. 18, 27, κτλ), τους εξαιρούμε, έτσι φτάνουμε γρηγορότερα στο αποτέλεσμα και κερδίζουμε χρόνο από τις μαθηματικές πράξεις.

Αυτός είναι ο τρόπος που παίζεται το Murphyx!!! Κάθε παίκτης έχει από 8 μάρκες με αριθμούς, κάθε χρωματιστή μάρκα έχει νούμερα και στις 2 όψεις. Η κάθε μάρκα έχει σύνολο 9 (δηλ 8 απο την μια όψη 1 από την άλλη κοκ.) . Ρίχνουμε το ζάρι και ο αριθμός που τυχαίνει είναι ο αριθμός NIX (νιξ), οι παίκτες πρέπει να κάνουν γρήγορα την πρόσθεση των μαρκών τους, αν δεν έχουν τον αριθμό ΝΙΧ, πρέπει να κάνουν εκείνους του αριθμητικούς συνδυασμούς που θα φέρουν τον μαγικό αριθμό ΝΙΧ. Ο πρώτος που θα το καταφέρει ΚΕΡΔΙΖΕΙ!!!

Εύκολο, γρήγορο, και πολύ πολύ εκπαιδευτικό, όταν ξεκινάς να παίζεις ... δεν σταματάς!!!! Ένα μοναδικό επιτραπέζιο για όλη την οικογένεια!!!

Είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να γίνουν τα παιδιά ΑΣΤΕΡΙΑ στα μαθηματικά!!!

Καλή Διασκέδαση!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου